نگفتنی های مصاحبه شغلی!

به گزارش وبلاگ عمومی، از کسانی که روده درازی می کنند، گلایه می شود نقطه مقابل آن هم چندان خوب نیست؛ نباید در مصاحبه های رسمی از جواب های تک کلمه ای استفاده کرد.

نگفتنی های مصاحبه شغلی!

مصاحبه شغلی می تواند جایی باشد که مصاحبه شونده توانایی هایش را به بالاترین قیمت، به فروش بگذارد. مصاحبه شونده ها همیشه تلاش می کنند برای مصاحبه سنگ تمام بگذارند، بعضی ها لباس مناسب پیدا می کنند و می پوشند. بعضی ها به فکر خوشبوکننده های بدن و دهان می افتند و بعضی هم جلوی آینه، تمرین می کنند تا حرف بزنند. حرف زدن شاید اصلی ترین چالش باشد، در حالی که مصاحبه شونده باید حرف بزند، حرف هایی را هم نباید بزند؛ بعضی از حرف ها حکم تیر خلاص را برای مصاحبه دارند؛ یعنی اگر مصاحبه شونده آن حرف ها را بزند، باید با کاری که در نظر گرفته شده، خداحافظی کند؛ چرا که آن فرصت شغلی را برای همیشه سوزانده است. اما چه حرف هایی را نباید در مصاحبه زد؟ این گزارش سی ان ان بیزینس به مصاحبه شونده ها یاد می دهد چه چیزهایی را نگویند تا شغل را از دست ندهند. نگفتنی ها زیاد هستند اما این 6مورد را هرگز در مصاحبه کاری نگویید.

از رئیس قبلی ام متنفرم!

کارشناسان سراغ مدیرهایی رفته اند که به دنبال استخدام نیرو هستند و از آنها پرسیده اند بدترین حرفی که ممکن است مصاحبه شونده ها به آنها بزنند، چیست؟ 48درصد از این مدیران گفته اند توهین آمیزترین حرفی که می شنوند، بدگویی کردن مصاحبه شونده از رئیس قبلی اش است. اما مصاحبه شونده به سادگی این حرف را می زنند بدون اینکه متوجه باشند. عموما مدیر از مصاحبه شونده می پرسد چرا شغل قبلی ات را ترک کردی؟ و مصاحبه شونده ممکن است فقط یک جمله ساده بگوید: با رئیسم مشکل داشتم. شاید این جمله نامحترمانه به نظر نیاید اما مدیرانی که در حال استخدام نیروی جدید هستند، می گویند این جمله توهین آمیز است. پس فرقی نمی کند چقدر رئیس قبلی بد بوده یا چقدر خرسند هستید که از دست او راحت شده اید، این جریان را مانند رازی در سینه نگه دارید. از قلم نیاندازید که ممکن است مصاحبه کننده با رئیس قبلی شما دوست باشد یا او را بشناسد. به علاوه این حرف ها شما را کم تجربه و نابالغ نشان می دهد. یکی از تاکتیک ها هم این است که از مصاحبه شونده درباره رئیس قبلی اش می پرسند، این یک آزمایش است، مودبانه و محتاطانه از این سوال عبور کنید.

من اطلاع زیادی از این شرکت ندارم!

احتمال اینکه مصاحبه کننده درباره شرکت استخدامی از فرد مصاحبه شونده سوال کند، بسیار بالاست. اما عموما افراد به دلیل اینکه رابطه نزدیکی با آن شرکت ندارند، می گویند چیز زیادی نمی دانند. این جمله برای مصاحبه کننده مثل آژیر قرمز است. در واقع تا آن را می شنود، با خودش اینطور نتیجه می گیرد که این فرد به دنبال پول است و موقعیت شغلی برایش اهمیت چندانی ندارد. به علاوه، این روزها با یک جست وجوی ساده اینترنتی هم می توان به بیشترین میزان اطلاعات در مورد شرکت ها دست پیدا کرد و به این ترتیب توجیهی ندارد که فردی برای مصاحبه به یک شرکت برود و چیز زیادی درباره آن نداند.

هاهاها…هههه ههههه….

خندیدن ممنوع نیست، اما ریسه رفتن قطعا موقعیت مصاحبه شونده را برای استخدام به خطر می اندازد. جوک گفتن و شوخی کردن در موقعیت مصاحبه کاری تقریبا طبیعی به نظر می رسد، خندیدن به آن هم مسئله ای طبیعی است اما قهقهه زدن یا از خنده ریسه رفتن، مسئله ای است که می تواند موقعیت کاری مصاحبه شونده را به خطر بیندازد. به هر حال، در نظر داشته باشید که در اولین دیدار برای استخدام کمتر کسی به دنبال چشم هایی است که از خنده، اشک از آن جاری شده و دندان ها و لثه هایی که به خاطر قهقهه خنده کاملا پیداست. به شوخی ها جواب بدهید و در برابر افراد شوخ طبع، خوشرو باشید اما زیاد نخندید، به ضررتان تمام می شود.

بله. بله. خیر. بله

همیشه از کسانی که روده درازی می کنند و زیاد حرف می زنند، گلایه می شود اما نقطه مقابل آن هم چندان خوب نیست؛ یعنی هیچ وقت نباید در مصاحبه های شغلی رسمی از جواب های تک کلمه ای استفاده کرد، به ویژه تک کلمه هایی مثل بله یا خیر که کاملا خشک و بی احساس به نظر می آیند و می توانند اثر بدی روی مصاحبه کننده بگذارند. در واقع نباید بی خودی سوالات را کش داد اما نباید بیش از اندازه هم مختصر بود؛ چرا که این حس را به فرد مقابل منتقل می کند که مصاحبه شونده حرفی برای گفتن ندارد. باید دقیق باشید و در حالی که خلاصه می گویید، بیش از اندازه تک پالسی و بی احساس هم جلوه نکنید.

من این روزها نیاز به مرخصی دارم

همه انسان ها وقتی وارد شغلی می شوند، خارج از آن زندگی کاری، زندگی شخصی دارند و در برابر این زندگی شخصی هم تعهداتی دارند که امکان دارد برای زندگی کاری شان محدودیت هایی را ایجاد کند، اما این جریان مختص یک نفر نیست! همه انسان ها ممکن است این محدودیت ها را به شکل های مختلف داشته باشند. قطعا کسی که به دنبال استخدام نیرو ست، می تواند این جریان را درک کند چرا که خودش هم همین محدودیت ها را دارد اما مصاحبه شونده نباید در جلسه مصاحبه، محدودیت های خود را بیان کند. برای مثال، مطرح کردن اینکه در روزهایی نیاز به مرخصی دارید و نمی توانید در آن کار حاضر باشید، به این معناست که برای مصاحبه کننده و شرکت مورد نظر، تعیین تکلیف کرده اید. این صحبت بدون تردید، هر مصاحبه کننده ای را از استخدام شما منصرف خواهد کرد. پس ریسک نکنید و تلاش کنید موقعیت خودتان را کمی تغییر دهید تا نیازی به روزهای زیاد مرخصی نداشته باشید.

چه موقع ارتقای شغلی می گیرم؟

صبور باشید! اجازه بدهید کار شروع شود، بعد می توانید به دنبال ارتقای شغلی هم باشید. خیلی خوب است که مصاحبه شونده فردی هدف دار جلوه دهد اما در عین حال نباید اینطور به نظر بیاید که خودش را برای شغلی که ندارد هم آماده می کند و برای آن دندان تیز کرده است. قطعا این سوال که چه زمانی ارتقای شغلی می گیرید، شما را بلندپرواز نشان می دهد اما این بلندپروازی الزاما از نگاه مصاحبه کننده ها خوب نیست.

منبع: مجله شنبه

به "نگفتنی های مصاحبه شغلی!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نگفتنی های مصاحبه شغلی!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید