انتقاد برنده سیاه پوست بوکر از صنعت نشر

به گزارش وبلاگ عمومی، ایسنا به نقل از گاردین نوشت: برناردین اواریستو نویسنده بریتانیایی که با انتشار رمان دختر، زن، دیگر عنوان نخستین نویسنده زن سیاه پوست جایزه ادبی بوکر را در سال 2019 دریافت کرد، صنعت نشر را مورد انتقاد قرار داد و آن را مضحک و صنعتی با ارزش هایی گمراه شده خواند که خوانندگان آسیایی و سیاه پوست در آن جایی ندارند.

انتقاد برنده سیاه پوست بوکر از صنعت نشر

این انتقادها بخشی از مقدمه ای است که اواریستو برای نخستین مطالعه آکادمیک بریتانیا درباره تنوع نژادی در صنعت چاپ نوشته است.

به گفته این نویسنده، این مطالعه نشان می دهد سرعت تغییرات در صنعت کتاب بریتانیا به اندازه ای کافی نبوده تا آن را به صنعتی جامع تر تبدیل کند.

بر اساس این مطالعه که موضوع تنوع نژادی در صنعت چاپ را مورد آنالیز قرار داده است، نویسندگان رنگین پوست در تمامی مراحل کلیدی انتشار کتاب با مشکلاتی روبرو هستند.

این مطالعه بر اساس بیش از 100 مصاحبه با نویسندگان، انتشاراتی ها و کارکنان حوزه نشر درباره تجربیات آن ها در همکاری با نویسندگان رنگین پوست اجرا شده است.

محققان دریافتند اغلب تولیدات نشر برای مخاطبان اصلی اختصاص یافته که سفیدپوستان و خوانندگان طبقه متوسط را شامل می گردد.

نتایج این مطالعه یک هفته پس از شروع فعالیت انجمن نویسندگان سیاه پوست که خواهان ایجاد اصلاحات در صنعت نشر است، منتشر شد.

طبق نتایج این مطالعه، ناشران، بخصوص ناشران عظیم، مخاطبان را فقط افراد سفیدپوست و طبقه متوسط درنظر می گیرند و مخاطبان سیاه پوست، آسیایی و طبقه کارگر را دست کم می گیرند.

این نویسنده که به عنوان بخشی از این مطالعه تجربیات خود را ارائه نموده نوشته است: ناامیدنماینده است. صنعت نشر همچنان تحت سلطه سفیدپوستان طبقه متوسط است.

در گفت وگو با ناشران درباره طراحی جلد کتاب ها تعیین شده، در میان ناشران نگرانی هایی درباره کم شدن فروش یک اثر با انتخاب کردن تصویر یک شخص رنگین پوست بر روی جلد آن وجود دارد.

یکی از افراد حاضر در این گفت وگو بیان نموده از یکی از افراد مافوق خود شنیده: ما نمی توانیم تصویر یک دختر سیاه پوست را روی جلد چاپ کنیم، چرا که با وجود آن فروش موفقی نخواهیم داشت.

نتایج این مطالعه نشان می دهد ناشران از ترس این که مبادا کتاب را فقط برای گروه خاصی منتشر نموده باشند، نشانه های شاخص مربوط به نژاد را روی جلد کتاب ها قرار نمی دهند و یا آن ها را کم رنگ تر جلوه می دهند.

این مطالعه که با همکاری دانشگاه گلداسمیت و مجله بریتانیایی بوک سلر اجرا شده است، از صنعت کتاب ( ناشران و کتاب فروشی ها) می خواهد تا روال کار خود را به چالش بکشند، برای کشف نویسندگان رنگین پوست همکاری نمایند و برای مخاطبان غیر از سفیدپوست ارزش قائل شوند.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "انتقاد برنده سیاه پوست بوکر از صنعت نشر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انتقاد برنده سیاه پوست بوکر از صنعت نشر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید